Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2017 09:33 - Относно Ма Ур - първата майка, дошла на Земята
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3678 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Понякога до теб достигат хипер интересни сведения за митологични времена и събития, които сега не знаеш как да провериш, обаче сведенията идват от най-различни места и посоки, които нямат видима пряка връзка помежду си.

Преди 4-5 години изведнъж много ми се дорисува. Минах през един магазин и купих най-прости темперни бои и някои други материали и пособия. Направих първо една скица, за да видя какво горе-долу се получава и после в творчески унес и наслада седнах да нарисувам нещо.

image

Не ми се занимава да снимам рисунката, затова ползвам изрезка от стара снимка.

Това е интерпретация на рисунка на Богинята-Майка от Магура.

По-късно четох книгата на издателство Паралелна реалност, писана по лекции и записки на американския индианец Робърт Морнингскай – Империите Орион и Сириус, книгата Звездният старейшина и още няколко. В една от тях се казва, че при катастрофата на НЛО край Розуел през 1947 Робърт Морнингскай бил с още няколко деца от племето си на инициация в пустинята. Те видели второ НЛО, което също се разбило в тази нощ, но историята за него останала напълно потулена. Имали време и възможност да отидат до останките му, където намерили дребен на ръст извънземен, когото лекували. За благодарност той им разказал историята на земляните, според която ние сме създадени от империята Орион и затова в езиците на почти всички народи основните думи имат еднакво или почти еднакво звучене. Изреждат се множество примери за думи, сред които ПЕР – първи. Този корен е наистина много подобен на нашата дума ПЪРви. Както и да е, намираме се на границата на мистиката и науката. Повечето от вас веднага ще разберат какво искам да кажа.

МА на орионски значело майка в смисъла на онази, която ражда. Нашата дума е МАйк, пък имаме и МАМА.

УР като наставка значело първият от всички, най-висшият по ранг. В книгата наставникът специално кара ученика си да разтълкува съставната дума МА-УР именно като Първата Майка.

Гледайте сега какво е интересно тук. В торлашкия диалект и до ден днешен изписаната буква Х не се чете. Например Ходя се чете като одя, Хайде като айде и т.н. При други народи, повлияни от тракийската (древна балканска) реч буквата Г се чете като Х – например, при руснаци и украинци. Четох в книга, ама дали бяха книгите на Стефан Гайд, не помня, че при траките буквата Г се четяла като звука Х.

И тъй, имало някога съставна дума Ма-Ур, която започнала с времето да се чете навярно гърлено като Ма’ур, което с времето започнало да се изписва като Махур, но пак да се чете като Ма-Ур. Минало още време и започнало да се изписва като Магур, а накрая взело и да се чете като Магур.

Това е едно възможно и смислено обяснение за произхода на името Магура, тъй като в пещерата наистина става дума Богинята-Майка, която поради това следва да е първа майка и най-висша майка, а именно Ма Ур.

Още по-късно, след първото ми предаване при Стойчо Керев, в което говорихме за рептилите с мен се свърза жена име Мариана, която има видения. Докато гледала предаването, била споходена от спонтанни видения за много нива надолу под Магура, които някога били обитавани от рептили, но към момента били изоставени. Хмм, а местните легенди, записани в книгата Българска етнография преди 150-160 години, казват именно, че Магура е бездънна (т.е. има много нива надолу) и, че долу в дълбините живеел змеят.

Мариана каза не само това. Под нивата на рептилите имало друго ниво в невероятните дълбини под Магура. Там живеела Първата Майка, с какво име мислите? С името Ма Ур. Тя все още била там.

Следва кратко описание на външния й вид: 3-4 пъти по-висока от човек; тумбесто тяло подобно на змийско, но късо; от „кръста“ нагоре подобна на човек.

Тя била първото живо същество дошло на Земята и донесло тук живота чрез снасяне на яйца. Не е рептил (т.е. влечуго), а е земноводно. Особено интелигентно, съсредоточено същество, което владее телепатия и магия.

Още от първите ни размисли с майка ми и баща ми за Магура мислехме за древно земноводно, което живее в пълните с вода галерии надолу под Магура – но това мислене беше без никакви данни, по някакъв усет.

Има и легенда за Магура, че вода преляла от пещерата и изхвърлила от нея чудовище, което хората не знаели на какво да оприличат и нарекли „воден бик“. То избягало в езерото и се скрило там.

Тумбесто тяло, земноводно, от кръста нагоре прилича на човек… Да, знам за кого говорим – има три нейни рисунки в пещерата. Да се чудиш и маеш защо са нарисували Богинята-Майка именно така, а то си имало причина – просто тя така си изглежда.

А на мен пък спонтанно ми дойде да я нарисувам зелена.

И трите рисунки на Богинята-Майка в Магура са в поза Лотос и медитират – определено става дума за интелигентно, съзнателно и съсредоточено същество.

Прехвърляме се към Скалата на Богинята-Майка, намираща се близо до Белоградчик, която напълно прилича на нейна рисунка от Магура. Удивително, тази скала е точно 4 пъти по-висока от човек, има късо тумбесто тяло…

Малко след обаждането от Мариана всичко това ми се стори особено интересно и съвсем набързо погледнах в нета какво се казва за Първата Майка. Познайте – почти нищо. Да, говори се за Африканската Ева, която е хипотетичен родоначалник на хората, но не това имам предвид. Имам предвид религиозно или митологично същество.

Но намерих някаква песен за Първата Майка, на една съвременна, неизвестна поне на мен негроидна певица от Щатите. Ето песента:

I am the earth and water
I am the full moon
I am the first mother
The universal womb
They call me sacred lotus wisdom of the kind supreme
The mother-ship that brought the first terrestrial being
I come from distant planets and now i have returned
I am the great goddess come to you in human form
Mysterious by nature, i hold my magic wand
Cast my cowrie shell and read them in the dirt i stand on
My power is electric
You feel it in my gaze
I will live on when others perish in the end of days
They call it I-mmortal
I move through space portals
My body turns to dust i trade it for a better model
I am the shrine keeper
Civilization teacher
I am the suns reflection and the divine receiver
I birthed the last giants
Now called the juggernauts
When i designed the trees i made the roots from my natty locs
I am the fertile ground
And i am heavens skies
I’m made of dark matter and full of pure light
I’m just a tiny proton inside the smallest Atom
I am a black hole pulling stars inside my chasm
You think you know me but, my name eludes you well
I am your consciousness and I’m your dream spell
I am but all things, yet i am none at all
Enemies fear me but mostly they just respect and awe

Ще преведа само няколко пасажа, защото ме мързи и ми се ще да публикувам това възможно най-бързо, защото нямам търпение.

Аз съм земя и вода
пълната луна
Аз съм Първата Майка
Вселенската (универсалната) утроба
Наричат ме свещена лотусова мъдрост (е не е ли да му *** мамата! – лотусова мъдрост, поза лотос)
Майката-кораб (корабът-майка), който донесе първото живо същество на Земята
Идвам от далечни планети…
Аз съм великата богиня, която идвам при вас в човешки образ

Не знам под въздействието на какви наркотици тази дама е писала песента си. Пуснах си я да я слушам – пълна музикална отврат в стила на негърските църковни и религиозни хорови песнопения. Но информацията в текста е просто брутална – тя е 1:1 с моите сведения, които добивам в продължение на години и по различни способи, включително и с информацията, предоставена ми от Мариана.

И най-сетне:

Това е карта на човешките миграции, както си ги представя съвременната публична археология, защото навярно има и непублична археология, която може да си представя нещата по различен начин.

А това е карта на разпространението на името Магура по света. А ето и близка съпоставка на двете:

Говорим за едни 90-100% съвпадение между двете карти, което не може да се дължи на случайност. При случайностите имаме 50% съвпадение, на 90%, а още по-малко пък 100%. При такива огромни съвпадения говорим за закономерна взаимовръзка.

И тъй, пътят на Магура идва да е пътят на съвременния човек. И моите предположения за възрастта на рисунките от Магура и за възрастта на магурското учение от 42 680 години се оказват особено плахи и скромни на фона на показаните тук около 200 000 години или това са още 7 прецесионни цикъла по-рано от това, което си мисля, че съм прочел.

Съвременната публична археология твърди, че Африканската Ева е живяла именно преди около 200 000 години.

Но, щом пътят на Магура е пътят на човека, не е ли възможно да говорим за един друг родоначалник на човека с името Ма Ур, за когото се намират само митологични сведения за сега.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571725
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031