Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2012 09:38 - КОКОЛОГИЯ - ПЪТЯТ КЪМ СЕБЕПОЗНАНИЕТО, част 2
Автор: krysy Категория: Хоби   
Прочетен: 7142 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 07.09.2012 19:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Кокологията е прекрасна възможност да се надникнете в собственото подсъзнание и по-добре да разберете себе си и мотивите на собствените си действия.
Под синьото небе

  Представете си чисто синьо небе без нито едно облаче. Само мисълта за това трябва поне мъничко да подобри вашето настроение. Сега огледайте околния ландшафт. Коя от посочените картини ви изглежда най-успокояваща?

1. Бяла заснежена равнина.
2. Синя морска шир.
3. Покрити със  зеленина планини.
4. Поле, покрито със жълти цветя.

Ключ към теста 
  image     image                                                                                                                               
image
image
  Синият цвят има способността да успокоява душата. Другите цветове също имат определено значение. Картината, която вие сте нарисували в съзнанието си, разкрива вашия скрит талант.

1. Бяла заснежена равнина

    Вие сте надарени с особена възприемчивост, която ви позволява с един поглед  да разберете ситуацията и да разкривате сложни проблеми без каквито и да е доказателства и обяснения. Вие притежавате всичко необходимо за това, да бъдете проницателни и решителни, и даже нещо повече. Доверявайте се на своята интуиция; тя винаги ще ви води в правилната посока.

2. Синя морска шир

   Имате природен талант в областта на междуличностните отношения. Всички уважават  способността ви да общувате и да помогате на хората да се обединяват. Само с присъствието си вие помагате на другите да работят по-спокойно и ефективно, което ви прави безценен член на всеки проект или екип. Когато казвате «Добра работа. Продължавайте в същия дух», хората знаят, че вие точно така мислите. И за тях това придобива още по-голямо значение.

3. Покрити със зеленина планини

   Вие притежавате дара на експресивното общуване. Винаги можете да подберете нужните думи, за да изразите онова, което чувствате, и  хората много скоро започват да осъзнават, че и те са чувствали точно същото. Казват, че споделената радост се умножава, а споделената тъга намалява. Вие винаги сте в състояние да помогнете на другите да намерят правилната страна на това уравнение.

4. Поле, покрито с много жълти цветя

   Вие сте извор на знания и творчество, изпълнени с идеи и  практически безкраен потенциал. Бъдете в хармония с другите хора и никога не спирайте да работите над въплъщението на своята мечта, и тогава всичко ще е постижимо за вас.image

Истинско приключение

Имали ли сте някога истинско приключение? Такова, за което сте чели в романите или сте гледали на кино. Пълно с динамизъм, спиращи дъха изпитания и, разбира се, малко романтика – за да не спада интереса? Не искате ли да участвате в такова?
 1. Вие сти воин от древно кралство, и на вас ви  се е паднала честта да съпровождате най-известния герой, тръгнал с мисия да върне откраднатите съкровища. Какво ви казва героят, когато се готвите да тръгнете в търсене на приключения?
  2. Преди да тръгнете, кралят ви вика и ви връчва меч. Какъв е той? Опишете го подробно.
  3. В своето пътуване вие преодолявате високи планини и гъсти гори, срещате множество препятствия, често попадате в кризисни ситуации.  И ето, най-после, стигате до входа на пещерата, където ви очакват откраднатите съкровища. Колко врагове сте срещнали  в хода на вашето приключение? 
 4. Влизате в пещерата и откривате съкровищата, които сте търсили. Какво е изражението на лицето на героя в този момент. Подробно опишете това изражение.

Ключ към теста

image

  Влизайки в ролята на воина, изпълняващ много важна мисия, вие също приемате свързаното с това чувство на гордост за оказаното доверие. Вашите отговори на въпросите от теста са свързани с това, как се справяте със собствената си гордост.
 1. Думите, които ви казва героят, – това са думите, които влияят на вашето чувство за гордост. В определен смисъл, това са думите, които попадат в  слабото ви място и затова могат да ви тласнат към действие. Чули ли сте нещо ободряващо от рода на "Довери ми се", "Разчитам на теб" или "Ще действаме заедно"? Всяка фраза има особено значение за изясняване в каква форма бихте искали да чуете молбата за помощ.  Или героят ви е казал нещо съвсем не вдъхновяващо  – «Не ми се пречкай в краката» или «Ако мислиш да се отказваш, то сега му е времето»? В душата ви има слабо място – това са хората с хладно отношение  към другите. 
  2. Мечът, който ви е връчил кралят, е символ на собствената ви гордост. Изкусно направен и блестящ,  или ръждив, стар, който  едва ли ще бъде от полза? 
 3. Броят на срещнатите от вас врагове означава броят на препятствията и кризите, които вие сте преодоляли до този момент в живота си. Колкото повече са, толкова по-голяма трябва да бъде вашата увереност  в  собствените ви способностите. Както  и вашата гордост от личните успехи. Ако са само един или двама? Вие не се възприемате като търсач на приключения, не е ли така? Може би ви е необходим малко повече жизнен опит, за да ппридобиете увереност в себе си. Не сте срещнали изобщо никакви врагове? Или злодеите са твърде изплашени, като са чули за  приближаването ви, или са решили, че не си струва да се свързват с  някого, толкова незначителен като вас?
  4. Как героят реагира на успешния завършек на мисията?  Великият герой, който ви водеше в това приключение, в действителност представлява онези качества, от които вие се възхищавате преди всичко в противоположния пол (независимо от това, какъв пол е  вашият въображаем герой). Изразът, който вие виждате на лицето му – това е изразът, който вие считате за най-привлекателен у представителите на противоположния пол. Дали е широка усмивка? Горд или удовлетворен вид? Израз на  облегчение? Или, може би, сълзи на радост? Каквото и да е израженето, запомнете го. Някога някой може да го използва, за да отвори сърцето ви…

 



Гласувай:
8



1. troia - Здравей Криси,
07.09.2012 12:30
надявам се да имаш още публикации на тази тема. Много ми харесва, надявам се и при другите да е така. Поздрави!
цитирай
2. chosen - :)
07.09.2012 17:51
И на мен ми хареса този постинг, с интерес очаквам още. :)
цитирай
3. krysy - :)
07.09.2012 19:16
Здравейте, ще има продължения. И на мен самата ми е доста интересно...
Споделете нещо повече - има ли роля за вас в тези сценарии, изненадват ли ви интерпретациите, научавате ли нещо ново за себе си.
цитирай
4. ivoki - ivoki за krysy
07.09.2012 23:48
Аз се намерих в N 3.....
цитирай
5. krysy - :)
08.09.2012 10:20
ivoki написа:
Аз се намерих в N 3.....

А аз откакто се помня съм свързана с морето. Това е любимата ми гледка. И естествено избрах 2.
цитирай
6. vihrogonche - Здравейте,
26.02.2013 14:13
а кокология 3 част има ли?
цитирай
7. krysy - Да, има.
27.02.2013 21:06
vihrogonche написа:
а кокология 3 част има ли?

3,4,5 6 част. Виж съдържанието на блога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krysy
Категория: Хоби
Прочетен: 2307088
Постинги: 210
Коментари: 695
Гласове: 5377
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930