Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2012 09:32 - КОКОЛОГИЯ - ПЪТЯТ КЪМ СЕБЕПОЗНАНИЕТО, част 4
Автор: krysy Категория: Хоби   
Прочетен: 4072 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Как да украсим чашата

  Представете си, че пред вас стои една бяла чаша, чиито дизайнер сте вие и която предстои да бъде оцветена и украсена. Избрали сте синя глазура. Остава само да  подберете подходяща украса…
  Каква ще  е тя?

1. На райе.
2. На точки.
3. На каре.
4. Вълнообразна.

Ключ към теста

  Синият цвят се асоциира най-вече с вътрешната умствена дейност, която подразбира не само интелекта, но също воображението  и интуицията. Неоцветената повърхност на чашата – това е чистия бял лист, върху който вашият ум може да изрази себе си по най-удобния и естествен за него начин. В този смисъл избраната от вас украса разкрива нагласата на  ума ви и неговите силни страни, на които се опирате както в процеса на творчеството, така и при разрешаването на различни проблеми.  

image

1. Украса на райе

  Вашият подход към работата се отличава с яснота и праволинейност, което ви характеризира като човек, който умее да решава проблемите, да взема бързо решения и мигновено да преминава от думи към дела. Не трябва да се  учудвате, че околните виждат във вас не само лидер, но и надеждна опора в сложните жизнени ситуации.

2. Украса на точки

   Вие сте надарени с гъвкава и артистична умствена нагласа, и макар понякога да правите впечатление на не съвсем обикновен човек и даже малко ексцентричен, именно вие с вашите  таланти и уникален поглед върху света правите в него съществен  принос.

3. Украса на каре

  Прекрасно се справяте с всички изисквания и грижи на ежедневието. Но от това изобщо не следва, че вие сте обикновен човек.  Малцина умеят така ясно и оправно да уредят живота си.   Ето защо, вие изглежда, винаги имате време, средства и съчувствие за онези, които се нуждаят от тях.

4. Вълнообразна украса

    Вашият талант е в умението да създавате около себе си такава  атмосфера, в която любовта се проявява и усеща леко и безпрепятствено. При това без да се натрапвате, изисквайки нечия благосклонност и внимание. Просто на хората им харесва да се грижат за вас и да ви подкрепят. Царящата около вас доброжелателност се предава на околните, и незабелязано, но благотворно влияе върху техния живот.
image

Картини от една изложба

  Хубаво е  понякога да се откъснем от запълнения си ежедневен  график и да намерим време да се докоснем до света на изкуството. Някои ходят на концерти или спектакли, други танцуват или свирят на музикален инструмент, трети посвещават свободното си време на  любим художествен занаят. И разбира се, винаги има възможност да се отиде на изложба..
  Вие стоите пред една картина в галерията, и докато се опитвате да вникнете в замисъла на художника, към вас се приближава непознат човек и започва нещо да  ви говори. Кое от посоченото ви казва непознатият?

1.Нали тази картина е прекрасна.
2.Какво мислите за тази картина?
3.Извинете, имате ли време?
4.Знаете ли, аз съм художника.


image

   Когато ви заговаря непознат, винаги възниква едно смесено чувство на опасение и очакване. В този измислен сценарий думите, които произнася непознатият, в действителност отразяват как вие реагирате на случайните и неслучайните срещи с другите хора. Вашите отговори разкриват, какво впечатление правите, когато за пръв път се срещнете с един човек.

1.Нали тази картина е прекрасна
   Вашият дружелюбен и позитивен характер прави великолепно впечатление на всеки, с когото се срещате. Единствената ви грижа би трябвало да бъде това, че отначало хората не могат да ви възприемат на сериозно.

2.Какво мислите за тази картина?
    Вие се отнасяте към онзи тип хора, които обичат да си изяснят темперамента на  другия човек преди общуването. Хората могат да почувстват вашата  нерешителност, и това може да повлияе на тяхната реакция. При такъв подход никога няма да настъпите някого по крака, но можете да завършите с това, че да живеете  по чужди правила.

3.Извинете, имате ли време?
   Половината хора ви възприемат като напълно нормален човек, но за другата половина вие изглеждате малко странно. При първи контакт може да се създаде впечатление, че живеете в свой собствен ритъм и сте личност, която някои могат да нарекат ексцентрична. Вие не придавате голямо значение на това, какво другите мислят и чувстват. Хубаво или лошо, но в това е вашата тайна.

4.Знаете ли, аз съм художника.
  Когато се срещнете с някого за първи път създавате впечатление на малко нервен и твърде активен човек.  Може би, вие твърде силно се стараете да се харесате, но колкото по-силно се стараете, толкова по-лошо впечатление правите. Не се вълнувайте толкова много за това, хората да  мислят само хубаво за вас – ще им се харесате повече, ако просто се отпуснете.

   

image

Котката, която говори с човешки глас

    
image

  Всеки човек възприема котките по-своему. Коя от фразите по-долу най-добре съответства на вашата представа за тези животни?

  1. Те обожават да се греят на слънце.
  2. Това са загадъчни и тайнствени животни.
  3. Толкова е приятно да ги гладиш по козината.
  4. Те не са същества за компания.
  5. image

 

Комментарии към теста

 

   В психологията на Юнг котката е въплъщение на женското начало — душата (от лат. anima), или вашето истинско «Аз» (в противоположност на вашата социална роля). В отговора, който  сте избрали и който, според вас, най-добре описва тези животни, се отразяват положителните и отрицателните аспекти на вашата истинска същност.

  1. Те обожават да се греят на слънце
     
    Описвайки не самата котка, а по-скоро любимото й занимание, вие разкривате разбирането, че всяко същество има право да се държи в естествената си среда така, както на него му харесва. Това разкрива, че общувате леко с хората и бързо намирате общ език с всеки. Говорейки за плюсовете на такъв подход, може да се каже, че другите винаги се чувстват комфортно с вас. Обаче, поради силата на тази необикновена лекота в общуването, понякога може да правите впечатление на повърхностен и безразличен към околните човек.
  1. Това са загадъчни и тайнствени животни

    Вие инстинктивно сте предпочели да   дадете на котката индивидуална характеристика, както бихте дали и на човека. Що се отнася до особеностите на котешкия характер, привлекли вашето внимание — това са същите онези качества, които ги има и у вас самите. Вашето истинско Аз — е калейдоскоп от постоянно променящи се картинки. На онези, които ви обичат, вие изглеждате вечна и безкрайна загадка, която те с  удоволствие разгадават отново. А онези, които нямат време за разгадаване на загадки и за кръстословици, могат да предпочтат да не се свързват с човек, който създава повече грижи, отколкото полза.

  1. Толкова е приятно да ги гладиш по козината.

   Вие възприемате котката като физически обект, чиято ценност се определя от неговата полезност.   На вас ви се струва, че светът е създаден, за да можете да го ползвате и да се наслаждавате за свое удоволствие. Подобен поглед върху нещата може да говори за спокойна самоувереност или просто голям егоцентризъм. Обаче това «откритие» едва ли ще ви заинтересува, докато не видите, че то може по някакъв начин да повлияе на живота ви. 

  1. Те не са същества за компания.

    Вие гледате на котката през призмата на социалните отношения. Това говори, че вие отделяте особено внимание на ролята на индивидума в социума (или извън него). А  факта, че сте охарактеризирали котката като същество, което не е за компания, свидетелства за  чувство на самота, което самото животно, възможно, изобщо не споделя.  Правите впечатление на отзивчив и душевен човек, който искрено е загрижен за другите. Това качество ви прави твърде чувствителни и склонни към мелодраматичност в случаите, когато  давате воля на чувствата си.

 




Гласувай:
5



1. ivoki - РЕШЕН ТЕСТ.
10.09.2012 15:46
ЗА МЕН Е 4,1,4 :-))
цитирай
2. krysy - Почти съвпадение :)))
11.09.2012 08:56
ivoki написа:
ЗА МЕН Е 4,1,4 :-))

При мен е 4,1,1
цитирай
3. ivoki - :-)
11.09.2012 11:58
Малка разлика. ;-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krysy
Категория: Хоби
Прочетен: 2300133
Постинги: 210
Коментари: 695
Гласове: 5364
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031