Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2012 18:36 - Човек - с главна буква!
Автор: krysy Категория: Хоби   
Прочетен: 5204 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 05.11.2012 18:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

image

 

Той бил дългоочакваното дете. Бащата присъствал на раждането и не могъл да повярва на това, което видял. Първите му думи към лекаря били: «Моят син! Той няма ли ръце?» Докторът отговорил: «Не… Не, вашият син няма и ръце и крака». Лекарите не показали бебето на майката.  Акушерките плачели.
  image   Ник имал само подобие на стъпало вместо ляв крак. Благодарение на това момчето се научило да ходи, да плува, да кара скейт, да играе на компютър и да пише. Родителите успели да запишат детето в обикновено училище. Ник станал първото дете-инвалид в обикновено австралийско училище.
  image
  На 8 години  Николас решил да се удави във ваната. Помолил майка си да го отнесе в банята. «Аз се обръщах с лице към водата, но беше много трудно да се задържа. Нищо не се получаваше. През това време си представях картината на своето погребение – ето стоят моите майка и татко… И разбрах, че  не мога да се самоубия. Всичко, което съм видял от родителите си - това е любовта им към мен».   Ник повече не правел опити за самоубийство, но все си мислел— за какво му е да живее. Няма да може да работи, няма да може да улови за ръката годеницата си, няма да може да вземе в ръцете си своето дете, когато то заплаче. Веднъж майка му прочела статия за един тежко болен човек, който вдъхновявал другите да живеят. «Тогава осъзнах, че аз не съм просто човек без ръце и крака. Аз съм творение Божие.. И не е важно, какво мислят хората».
  image   На 19 години Ник започнал да учи финанси в университета. Веднъж му предложили да се изкаже пред студентите. Имал седем минути на разположение. Три мунити след началото на речта момичетата  в залата започнали да плачат.  Една от тях не могла да спре риданията си,  вдигнала ръка и попитала: «Може ли да дойда при вас и да ви прегърна?». Момичето се приближило до Ник и заплакало на рамото му. Ридаейки казало: «Никой никога не ми е казвал, че ме обича, никой никога не ми е казвал, че съм красива такава, каквато съм. Моят живот се промени днес».   По време на своите изяви той често казва: «Понякога вие можете да паднете ето така» – и пада с  лице към стола, на който стои. Ник продължава.
  image   «В живота се случва така, че падате, и, сякаш нямате сили да се вдигнете. Тогава се замисляте, имате ли надежда… Аз нямам нито ръце, нито крака! Изглежда сякаш и сто пъти да опитвам нищо няма да се получи. Но след поредното поражение надеждата не ме напуска. Аз ще продължа да опитвам. И искам да знаете, че неуспехът - това не е  края. Главното е как ще стигнете до  финала. Ако сте готови да финиширате, то тогава ще намерете сили в себе си да се вдигнете ето така». 
 
image   Той се подпира на челото си, после си помага с раменете и се изправя.  Жените в залата започват да плачат.
 
image
  Десет месеца в годината той е на път, два месеца у дома си. Той е обиколил повече от 20 страни, негови слушатели са били повече от три милион души — в училища, старчески домове, затвори. Понякога, Ник говори и на стадиони - пред многохилядна публика. И така около 250 пъти в годината. Всяка седмица Ник получава около 300 предложения за нови изказвания.Той става професионален оратор.
  image   На 12 февруари 2012 года Ник Вуйчич се жени за Канае Миахаре.  


Тагове:   човек,   Воля,   сила на духа,


Гласувай:
14



1. anibel - Хубаво...
05.11.2012 20:38
беше да прочета...
Има такива хора по света... и те не са малко...
но за нас българите това изглежда, като сбъдната американска мечта...
т.е. доста сладникаво, като на филм...
Хубаво би било да публикувате някоя история с подобен характер на някой българин.
Поздрав!
цитирай
2. tsanynka - Има и българи с подобна съдба!
11.11.2012 20:12
Прочетете книгата"Необикновената повест на един съдия" от Петко Здравков...
Една истинска история за силата на волята и жаждата за живот...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krysy
Категория: Хоби
Прочетен: 2299657
Постинги: 210
Коментари: 695
Гласове: 5363
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031