Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2012 13:22 - 12 закона за запазване на жизнената енергия.
Автор: krysy Категория: Хоби   
Прочетен: 7324 Коментари: 3 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image 
  Изпитвайки хронична умора, изпадайки в депресия, ние търсим отговора: "Как да сваля умората и да започна да живея в Хармония със себе си?" За намиране на отговора на този въпрос ще ни помогнат и 12-те закона за запазване на жизнената енергия. Законите са формулирани от гуру йога Ар Сантема. Според мнението на последователите на учението на Сантема, в тези простички правила ще намерим ключа към постигането на вътрешна  хармония, здраве и красота.
1. Щом ти трябва – ти го направи. image     Какъв смисъл има да се прави нещо, което не носи нищо най-малко за теб самия? Енергията – това винаги е наградата ни за нещо. Ако допуснем другите да ни товарят със своите работи, ние никога няма да получим нужното удоволствие от тяхното изпълнение и съответно, въодушевлениеот новата работа.
2. Като не те молят – не предлагай.
image

    Често ние, ръководени от добри намерения, се опитваме да повлияем на избора на хората, на тяхното мислене и действия. И често в отговор не получаваме никаква благодарност, а много често дори ни осъждат. Невъзможно е да се научим от чуждите грешки, всеки върви по свой собствен път.

3. Не обещавай. А щом си обещал – изпълнявай.

image    Нима ставаме по-свободни и по-богати като раздаваме обещания? А ако не изпълняваме обещанията си, нима това не намалява репутацията  ни в нечии очи? А и в нашите собствени?
4. Не отказвай на молбата.

image
    Когато ни помолят за нещо, то се подразбира, че ще получим и благодарност за услугата. Тази благодарност ни помага да почувстаме собствената си ценност, което за нас е вътрешен източник на енергия, на самоуважение.
5. Не предавай информацията, докато не си я направил своя. image       Бъдете внимателни, когато разкривате пред другите своите цели и намерения. Техните неуместни забележки или здравият им разум може да ви подрежат крилата, и целите да загубят предишната си значимост. Не си струва да съветваш другите  за нещо, което не си изпробвал още върху себе си. Ако думата ви е основана винаги на вашия опит, хората ще оценят това.
6. Не «зацикляй».
image   Очевидно е, че когато ние се привързваме към едно нещо, ние задържаме своето развитие. 7. Не си поставяйте цел – тя трябва да е като фар.
image    Целта не е нещото, което достигате, целта е посоката на вашата дейност. Ако виждате целта си като някакъв краен пункт, то при достигането й можете да се почувстват опустошени. Най-добрите цели са безконечните, например - саморазвитието.
8. Живей с настоящето, а не с миналото или бъдещето. image    Енергията, която ни е дарена днес, трябва да я насочим към днешния ден. Най-доброто, което можем да направим с миналото или бъдещето, винаги можем да го направим само сега.
9. Не съди, не критикувай.

image    Навикът да се критикува е признак на занижена собствена самооценка. Критикувайки другите, ние предизвиваме у тях негативна обратна реакция.
10. В природата няма лошо време.

image    Ако се научим да виждаме в неуспешните опити още един неуспешен вариант, но не и последен, а в сложните обстоятелства – среда за личното развитие, ние не само няма да изразходваме енергията си като се оплакваме, а ще се движим напред.
11. Не пречи.
image    Говорете тогава, когато са готови да ви изслушат. Не се натрапвайте на хората. Резултатът от подобни действия няма да е благоприятен за вашата енергия.
12. Винаги и навсякъде искайте позволение.

image   Проявявайте уважение към чуждата собственост, интелектуална и физическа. В противен случай се пригответе да изразходвате енергия за оправдания.    



Гласувай:
15



1. minavamottuk - Добри
21.11.2012 14:29
закони...
цитирай
2. batogo - Благодаря!
01.12.2012 11:53
Много ценен постинг. Красота и мъдрост! Хубав ден!
цитирай
3. hinki - :)
10.12.2012 23:38
Хубав текст. Благодаря. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krysy
Категория: Хоби
Прочетен: 2307377
Постинги: 210
Коментари: 695
Гласове: 5377
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930