Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2012 19:10 - 25 причини да се целуваме
Автор: krysy Категория: Хоби   
Прочетен: 9057 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 26.11.2012 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

През лятото хората се  целуват три повече, отколкото през друг сезон. Средно за целия си живот човек прекарва в целувки само две седмици. Но могат да се посочат поне 25 аргумента в полза на целувките и нека това ни накара да се целуваме по-често :))).

Целувка за романтика
   Немски учени доказват, че целувката действа благотворно върху настроението на човека. В Берлинския университет установили, че 20-секундна утринна целувка създава романтична нагласа за целия ден. Трябва да вярваме на педантичните немци.

image
Целувка и отслабване
    Невината целувка по бузата изгаря пет калории. По време на страстна целувка можете да изгорите до 30 калори. Захвърлете изтощителните диети и започнете да се целувате!
Целувка за имунитет
    Любителите на целуването по-рядко ходят при лекаря. Това е свързано с факта, че по време на целувката в нашия организъм се изработват невропептиди и именно те унищожават болестотворните бактерии и вирусите. Целувайте за укрепване на имунитета!
image
Енергийна целувка
    В древна Япония смятали, че целувката е здравословна. Тя е способна да зареди с положителна енергия, както мъжете, така и жените. Именно японците са въвели в употреба понятието «сепун», което означава изкуство на ласките с помощта на езика и самата целувка. В техниките на «сепун» влизат много най-различни видове целувки (дъжд от целувки, целувка на огъня, на пеперудата, на душата и други).
image
Целувка на  желанието
   Лекарите сексолози ни уверяват, че целувката с езика възбужда сексуалното желание при  70% от мъжете. При това в слюнката на човека се съдържа ферменът андростерон. Той повишава сексуалното желание и у мъжете, и у жените.
Оптимистична целувка
   Британски психолози провели изследвания, в хода на които се изяснява, че онези, които обичат да  се целуват са по-големи оптимисти и са уверени в своите сили, вследствие на което по-бързо постигат професионални и лични успехи.
image Целувка срещу кариеса
  Продължителната целувка много по-добре от дъвката нормализира киселинността в устата. Целувайки се всеки път след хранене, вие значително понижавате риска от  възникване на кариес.
Целувка за  адреналин
   Страстната целувка предизвиква в мозъка същите химични реакции, каквито предизвикват скоковете с парашут или стрелбата с пистолет. В резултат на целувката в кръвта се повишава нивото на адреналина, и това съдейства за физическата и умствена активност. Правете любов, а не война!
image Целувка против болка
  Целувките на любимия човек могат да действат като болкоуспокояващо, което е 200 пъти по-силно от морфина. Затова, ако ви боли глава, просто помолете вашия партньор да ви целуне.
Целувка за мълчание
   Най-доброто слредство да избегнем отговора или да заставим партньора си да "замълчи" това са  целувките. С тяхна помощ могат да се  избегнат караниците и неприятните обяснения. 
Семейна целувка
  Както твърди статистиката, 40% от семейните двойки смятат френската целувка за една от главните прояви на любовта. Психолозите, на свой ред твърдят, че «дълбоката» целувка е определен емоционален изблик, който е най-добрата профилактика  против развода.


image   Целувка за дълъг живот
    Американски учени са провели изследвания, в хода на които се изяснило, че онези, които много се целуват, живеят средно пет години повече, отколкото онези, които не споделят тези увлечения.
  Целувка срещу алергията
    Японски медици твърдят, че целувката намалява изработването на хистамин в организма, който предизвиква сенната хрема. А за да се получи ваксина против това заболяване, трябва да се целувате непрекъснато в продължение на 30 минути, при това на фона на приятна спокойна музика.
   Целувка против Фройд
  Основателят на психоанализата Зигмунд Фройд смятал целувките за полово извращение. Искате ли да проверите неговата теория? Тогава целувайте се колкото  може по-често!
image
Оргазъм от целувка
    94% от жените получават сексуално удоволствие от целувките. А някои дори достигат до оргазъм с тяхна помощ.Този феномен се среща примерно у 1–2% при представителките на слабия пол. И даже ако вие не се отнасяте към тях, целувайте се и се наслаждавайте.
Сърдечна целувка
  Целувката е отлична тренировка за сърдечно съдовата система на човека. Именно по време на целувката пулсът забележимо се учестява — до 150–180 удара в минута при жените и до 110–120 удара при мъжете. Затова целувките помагат за предотвратяването на такива заболявания като вегетативно-съдовата дистония, и нарушенията, свързани с циркулацията на кръвта в човешкия организъм.
image
Целувки срещу стрес
    Американският психолог Ерик Берн твърди, че целувките са важен ритуал в живита на всеки човек. По негово мнение, целувката на любимия човек е най-доброто средство против стрес и депресия. До същия извод достига и известния професор Уолтър Тоумен. Той е посветил целия си живот на емоционалното пренатоварване. Тоумен даже създал специален курс под названието антистрес. И в него немаловажна роля играе практиката на целувката.
Целувки срещу вирусите
    Учени от Австралия са открили най-голямото количество природни антибиотици в слюнката. По време на целувката те попадат в организма на другия човек и оказват противовъзпалително въздействие и върху него.
Умни целувки
    Страстните целувки, ако продължават повече от минута, повишават пулса. В резултат на това се подобрява кръвообращението, а следователно, и постъпването на кислород в клетките на главния мозък. Ускоряват се мисловните процеси, повишава се концентрацията на вниманието и даже качеството на запомнянето на информацията. Затова ако решите да учите чужд език, не забравяйте да съпровождате  обучението си със страстни целувки.:)))
image
Душевна целувка
    Според  психолозите, целувката е необходима за душевното равновесие на всеки човек. А за  жените между  20 до 30 години просто е необходимо да се целуват, за да усещат хармония между вътрешния и външния свят. А за всички, които не влизат в този възрастов диапазон целувките също не с противопоказани.
«Белодробни» целувки
    Целувките предотвратяват различни белодробни заболявания. И това става защото по време на целувката нашите дробове започват да работят  много по-ефективно и бързо. Вместо обичайните 20 вдишвания в минута човек, целувайки се, прави  60. И по такъв начин сякаш «прочиства» своите дробове.
Целувка  Мрилин Монро
    
Монро твърдяла, че умното момиче целува, но не обича, и това е най-добрият начин да се покори сърцето на всеки един джентълмен. Мерилин разбирала от мъже и целувки. И затова ако искате да получите истински  джентълмен, целунете го.

image
Целувки против бръчки
    Целувката привежда в действие от 29 до 34 лицеви мускули, някои от които няма как да се задействат по друг начин. Подобна гимнастика за лицето е отлично средство за профилактика на бръчките.
  Целувка за богатство
     Социологическите анкети показали, че мъжете, които всеки ден целуват своите жени преди да отидат на работа, имат по-високи доходи, отколкото онези, които не правят това. Интересно, защо става дума  именно за мъжете?
image
Целувка и чувства
    Целувката — това навярно е най -добрият начин да изразиш отношението си към другия човек. Затова, ако искате да признаете любовта си, целунете вашия избранник. И целувката ще разкаже всичко за чувствата ви. 
image


Тагове:   психология,   целувка,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - По същата "логика"
01.12.2012 10:15
Както има сърдечна,така трябва да има бъбречна,заднична и полова целувка! :))
цитирай
2. batogo - Супер!
01.12.2012 11:42
Ценна информация. Благодаря ти и хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krysy
Категория: Хоби
Прочетен: 2307150
Постинги: 210
Коментари: 695
Гласове: 5377
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930