Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2013 21:39 - Хоопонопоно
Автор: krysy Категория: Хоби   
Прочетен: 14129 Коментари: 3 Гласове:
21

Последна промяна: 29.11.2013 21:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




image
 

 

imageХоопонопоно  е хавайска  методика за постигане на хармония и успехи във всички сфери на живота - от здравето и материалното благополучие до духовното израстване и просветление.

В превод хоопонопоно означава „да сложиш нещата в ред“. Принципите, на които се основава хоопонопоно, се изразяват в няколко думи:

  • Прости ми 
  • Съжалявам
  • Поемам отговорност 
  • Обичам те
  • Благодаря ти
image
  
    Според местните жители грешките, които човек прави през живота си, не остават ненаказани. Тяхното натрупване предизвиква злите духове, отключва болести и проблеми, провокира спорове и неразбирателство в семейството, боговете се обръщат срещу прегрешилия.
    Затова трябва  да се въведе ред по отношение на предците, както и в отношенията с другите хора в живота си.


image
 
      Тази техника получи широка известност извън пределите на Хаваите, благодарение на  Ихалиакала Хю Лин (лекар, практикуващ Хоопонопоно) и Джо Витале (световно известен писател, един от създателите на филма «Тайната», написал книга за Хоопонопоно — «Абсолютната неограниченост»).

   Важен момент в Хоопонопоно е приемането на 100%-ва отговорност за всичко, което става в света. Т.е. не само за своите действия, а въобще за всичко, за което знаем или даже не се досещаме. По такъв начин, за да бъде излекуван човек, практикуващият трябва да насочи вниманието си не върху болния, а върху себе си. Унищожавайки проблема вътре в себе си, лекарят може да излекува пациента. Този подход е диаметрално противоположен на общоприетия, когато лекарят вижда проблема в болния, а не в самия себе си. 


Какво означават тези думи?

 Съжалявам — това е нашето послание към висшия разум за това, че съжаляваме за негативните програми, които са проникнали вътре в нас.
 
Прости ми – това е молбата ни за помощ, за да си простим.       Благодаря ти – според хоопонопоно това е израз на благодарност за помощта и подкрепата при решаване на проблема по най-добрия за нас и околните начин. 
Обичам те – фраза, която спомага за достигане на нулевото състояние посредством възстановяване връзката с божествения разум.

 image

  Въобще целта на всеки човек е да достигне нулата. С други думи да се освободи от онези блокажи, които програмират живота и да се достигне състоянито на пустота. Тогава се случват вълшебни неща. Истински чудеса. В това състояние вече не са нужни намеренията, които идват от паметта.

 Трябва да се обича всичко вътре в нас и около нас. Това е смисълът на живота – безусловната любов към себе си, към Бога, към хората и света…

 image

Това е сила, силата на любовта,  дарена ни от Бога, и ние трябва да се научим да я използваме.

 Когато срещнете някого, казвайте му мислено "обичам те". Когато влизате в помещение изчистете го, произнасяйки същите думи. Изказвайте често, дори и мислено, думите на любовта и благодарността.
  Хоопонопоно е хавайска техника, но по целия свят хората имат своята мъдрост и  усет към нещата - как да се почувстват по-добре, как да се излекуват, как да подобрят състоянието на нещата. А може би това е прочутият" Ефект на стотната маймуна!"

 

http://samopoznanie-portal.ru/napravlenia/xooponopono





Гласувай:
21



1. анонимен - Винаги ни разказваш интересни н...
11.11.2013 16:39
Винаги ни разказваш интересни неща.
цитирай
2. skarif - Прелестно!
14.11.2013 14:53
Светъл ден!
цитирай
3. janabel - ,, трябва да се въведе ред по отношение на предците както и в отношенията с другите хора в живота си ''
18.12.2013 10:13
Винаги съм мислела че има възмездие . Вярвам в това !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krysy
Категория: Хоби
Прочетен: 2306732
Постинги: 210
Коментари: 695
Гласове: 5377
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930