Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2014 19:05 - Как НСИ лъже за числото на населението
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 824 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.04.2014 19:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Как НСИ лъже за числото на населението


Идеята, че населението на РБ е 7245677 души в публикуваният вчера пдф на сайта си е изцяло политическа поръчка и то не от вчера. Реалната цифра е с 2 млн. по-малко и разглеждайки публикацията може лесно да се открие къде е врътката. Спада на населението започва още от началото на 70-те, когато се вижда, че вече масово жените раждат по две деца. Тогава идват фактори позволяващи вдигане на броя хора, без да е необходимо те да се раждат. Увеличават се разводите, настъпва масирана вътрешна миграция и политиката е по-доволна от когато и да било. За финансови отчети е много лесно да се вписват измислени хора и нереална стопанска дейност и така да се генерира национално богатство.

Документа започва с общия брой на населението, продължава с безсмислени и ненужни цифри, за възрастово, териториално, общинско и друго разпределение. Така се замазва истински ценната цифра, която е тази за броя на ражданията. Цифрата от 66578 живородени е просто смъкната от политическата поръчка, как точно е получена кой ги е броил събирал данни това са все неща, които не е нужно да ни осведомяват, защото са далече от реалността. След графиката ни затрупват с безсмисления коефициент на раждаемост, тясно обвързан с измисления брой на население. Старателно е укрит друг важен параметър, колко бебета са родени в точно определени региони. Това е много важен показател, той лесно може да се провери и цялата манипулация ще лъсне.

 

Последния важен показател директно фалшифициран е средната продължителност на живота. При жените тя може и наистина да някъде около 70 години, но при мъжете не надвишава 60 години. Не е необходимо голямо проучване, за да видим, че 60 годишни мъже наоколо има съвсем малко, което поставя реалната цифра около 55, а не 71 колкото пише. Още еди фактор за вдигане на броя на хората.



Население и демографски процеси през 2013 година (окончателни данни)


image



image





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3633633
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив