Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2018 15:28 - ДУМИ , КОИТО ЛЕКУВАТ....
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 950 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Казват, че силата на думите се поделя поравно между човека, който ги изрича и човека, който ги чува. В днешната статия обаче няма да говорим за комуникацията между хората. Не. Днес искаме да обърнем фокуса на вниманието си върху думи, които лекуват. Става сума за 5 израза, които можем да казваме на себе си с цел да бъдем по-силни всеки ден. Те ни мотивират и ни правят способни да се справим с проблемите, които често грабят от нашето щастие и дори здраве. Какво ще кажете да направите тези 5 думи, които лекуват, част от ежедневието си? Лесни са за запомняне!

1. Добре съм!В първия момент ще речете, че става дума за противоречие. Как можете да кажете на себе си „Добре съм“, ако това не е истина? Как можете да изразите нещо положително, когато в реалността се усещате объркани, стресирани и изпълнени с болка? Точно затова е задължително да допълните утвърждението „Добре съм“ с израза „и мога да се справя“. Позитивните мисли са основополагащи и задължителни в ежедневния живот. Позитивната настройка не означава да отхвърлите съществуването на проблемите или пък да подценявате трудностите. Тя представлява начин за справяне с реалността, въоръжавайки се с мотивация и енергия. Ако виждате нещата по негативен начин и потвърждавате това с фрази като „Не съм способен“, „Правя живота си невъзможен“ или други от този сорт, единственото нещо, което ще постигнете, е да се затворите в себе си с още повече страдание, извиращо от проблемите. Точно затова е важно винаги да поемете дълбоко дъх и да си кажете: „Добре съм и ще се справя“. Изпробвайте го. Кажете на висок глас и уверено „Добре съм“. Изречете го с убеденост и енергичност. Незабавно ще забележите, че у вас се генерира сила и мотивация да продължите напред към разрешаването на проблема. Около вас може да има трудности и изпитания, но вие сте готови да се изправите лице в лице с тях. Защо да не опитате?
2. Аз могада го направя!Никога не забравяйте да сложите местоимението „Аз“ в началото на тази фраза. Вие сте отговорни за живота си и вие трябва да поемете контрола върху проблемите, за да погледнете света с ясен поглед.Ако не откривате мотивацията вътре в себе си, никой не може да ви помогне да я намерите. Никой не може да ви помогне повече от самите вас. Не се поставяйте в рамките на ограничения или пък извинения: „Не съм способен да направя това, защото е твърде късно за промяна“, „Има много други хора, които са по-способни от мен, защо да рискувам…“ Не попадайте в капана на тези обезкуражаващи мисли. Погледнете се в огледалото и се убедете, че притежавате вътрешната сила, за да постигнете желаното. Поведението „Аз мога“ е ключът към излекуването. Трябва да си повтаряте тази фраза всеки ден. Това са думи, които лекуват.

3. Заслужавам го!И защо не? Защо да не заслужавате няколко часа дневно, посветени на самите вас? Време, в което да се наслаждавате на неща, които ви радват, да практикувате хоби или пък да се уедините? Вероятно сте от онези хора, които влагат цялата си енергия и време за удовлетворяване на чуждите потребности. Вие поставяте собствените си нужди след тези на другите. Бъдете внимателни. Накрая ще установите, че сте изчерпали цялата си енергия и изведнъж сте осъзнали, че другите дори не си спомнят вашите усилия и жестове. Поддържайте баланса в живота. Грижете се за другите, бъдете до тях, но също така им позволете те да се грижат за вас, да разпознават положените от вас усилия и да ви поставят на първо място от време на време. И защо не? Вие го заслужавате!

4. Ще мине!Възможно е в момента да сте изправени пред проблем, който не ви позволява да живеете живота си пълноценно. Проблемът ви е обсебил. Той ви стресира и в един момент ще ви разболее. Ако забелязвате, че сте по-уморени и в ежедневието ви преобладават предимно негативните мисли… Ако мигрените са се завърнали… Спрете за минута. Помислете. Подишайте. Седнете. Важно е да помислите за това, че нещата минават. Животът не спира. Нищо не е вечно. Колкото повече се фокусирате върху проблема, толкова повече страдате. Ако нещо в отношенията с партньора ви тревожи, поговорете с него или нея. Ако нещо не се случва както трябва на работното място, опитайте се да го разрешите. Така няма да го превърнете в проблем, който да ви тревожи постоянно. Не заравяйте проблемите вътре в себе си. Животът тече с бързо темпо. Най-важното нещо е да знаете какво се случва тук и сега, да разбирате, че нищо не е вечно, а и всяко нещо е относително. Отпуснете се и повторете на себе си няколко прости думи, които лекуват: „Ще мине, всичко ще мине“.

5. Любов! Любовта лекува, обгръща, защитава и в същото време дава свобода. Всеки път, когато изпозвате думата „любов“ като средство за лекуване, вие не я отнасяте просто към отношението си към хората около вас. В такива моменти вие говорите за любовта към самите себе си. Тя е способна да подобри самооценката ви, а това е важно, тъй като позволява да се справяте с ежедневните проблеми. Любовта е път към откриването на щастието, което заслужавате да усещате. А вие го заслужавате – без съмнение. Обичайте тялото си, обичайте се такива каквито сте, характера си, своята личност. Когато имате проблем, бъдете убедени, че вие сте единственият човек, който е способен и подходящ за намирането на решение. Имайте увереност в себе си, защото се обичате, защото се познавате и знаете, че притежавате необходимите качества.

Ако един човек не се обича, за него е много трудно да предложи любов на другите. Точно затова никога не забравяйте тази важна дума. Запомнете я и си я повтаряйте, както повтаряте други думи, които лекуват.

zdraveikrasota.bg

image






Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. litatru - Позитивен постинг.
08.02.2018 12:05
много ми хареса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3797750
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10171
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031