Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2014 09:54 - Накратко: Глава 18. Зари V
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2334 Коментари: 0 Гласове:
46

Последна промяна: 05.12.2014 09:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Зеления нос, Кафевите земи, 10-та луна от 2493-то слънце от века на Лъва (12 488 г.пр.н.е.). 

image
18.1. Вече свалени на борда от една от лодките, те попадат на пиратския екипаж. Капитанът се оказва стара жена, страховитата застаряваща руса дама Ерил Куариан, която не е много по-различна от Зари. Сред екипажа има и доста жени. Двете разказват за дръзкото си бягство, а капитанката е впечатлена. А екипажът е впечатлен от полуголите им тела. Някои искат да ги използват като секс играчки, каквито са били в Ог. Капитанката предпочита да ги върнат в Ог и да ги продадат като робини, но това не пречи да ги използват преди това.
18.2. Зари се впуска в схватка с първите, дръзнали да посегнат към Нези. Двете повалят неколцина, но накрая са обградени и лошо им се пише. Ерил казва на останалите да спрат. Впечатлена от бойните умения на Зари и отчаяния устрем на Нези, тя им предлага сделка: да служат в екипажа им в продължение на една луна - Зари като воин, а Нези като слугиня в кухнята. После ще решат какво да ги правят.
18.3. Корабът се отдалечава от острова-скала, а няколко делфина пляскат дружески с опашки на изпроводяк. Капитанката ги пита дали са техни приятели. Повече от приятели, отговарят.
18.4. Пиратите редовно нападат кораби в проливите между Ог и Кафевите земи. Отклонение: как да бъдеш пират.
18.5. Зари научава, че остатъците от Народа на Ку са заточени на голям остров срещу Залива на Ку и копнее да вдигне въстание и да ги освободи, но Ерил не е съгласна и решава да се придържат към пиратския начин на живот. Зари споделя с Нези за това, а Нези казва, че има и други начини, но трябва търпение.
18.6. Тъмният пазар край доковете на Хилея, градът-полуостров на изт. бряг на о-в Аталия и най-голямо естествено пристанище във Федерацията. Едно от най-оживените тържища. "Тъмният", защото кирпичено-палмовите дюкяни са толкова нагъсто, че ти трябва фенер, за да минаваш по алеите. Зари е вече 11 месеца с пиратите. Отклонение: историята на пиратите и на Ерил Куариан.
18.7. На борда на една гемия има представление за отбрани гости. Акробати, огнегълтачи. Предрешена като една от многото полуголи танцьорки, Зари се съблича на пилона пред множеството големци, търговци, пирати и робовладелци, които гледат спектакъла от ложите си и се обзалагат на игри или наддават кой коя танцьорка да наеме после. Нези пък свири на еднострунен инструмент и пее.
18.8. Господарят Шарулай печели Зари, а друг господар печели Нези "да му попее на ушенце довечера" в каютата. Миризливият крал на клошарите Хохо се майтапи за Нези. Отклонение: за дебелите жени.
18.9. Нези продължава да пее, докато Зари е поканена в балдахиновата кабинка на Шарулай. Тя се преструва, че не разбира езика и слуша разговор между големците. Господаря Шарулай сключва сделки с Бреговите.
18.10. Сключват се сделки между управници и пирати. През това време Нези пее нова песен, която е знакът. Зари скача, обезврежда охраната и взема за заложник господаря Шарулай с нож, опрян на врата.
18.11. През това време пиратите отделят гемията от брега и докарват пленения капитан. Но Скид Златния зъб, едноокия боцман на Ерил ги предава (срещу обещана амнистия) и взима Ерил за заложница.
image
18.12. Зари е защитила Ерил с тялото си и са успели да се измъкнат, а господаря Шарулай бил уцелен от Бреговите и умрял в ръцете й. Под обстрела на бреговата охрана, те отплавали в открито море. Сега хваняти на тясно в протока между Аталия и Ейр, атлантите са изпратили флотилия да се разправи с тях. Подгонени и обградени, те са в открито море твърде дълго време и ги преследват болести.
18.13. Ерил се разболява тежко от треска и вече гасне. Зари е извикана при нея и Ерил й възлага да поеме бандата. Отклонение: за страхливите атланти и смисъла да си пират.
18.14. Привижда й се Урмак Рошавата брада. Дава й тайна карта със старо съкровище - на същия остров, където е заточен народа на Ку! Отклонение: за съкровищата. Но го пази страшно чудовище, което някога убило Урмак. После Зари я оставя.
18.15. На следващия ден Ерил умира и я предават на морето. Нези намеква, че сега Зари командва и са свободни да се завърнат към мисията си. Но първо трябва да се измъкнат от блокадата.
18.16. В отчаян опит да се снабдят с храни, Зари повежда пиратите на рискована мисия към Ейр. Навлизат във вражески води и отвличат презокеански туристически кораб с много богаташи на него.
18.17. Оказва се, че много от мнимите туристи са атлантски спец.части под прикритие. Те издебват и нападат пиратите. На борда на лайнера се завързва битка, пиратите взимат заложници и се барикадират.
18.18. Пиратите сключват тайна сделка да предадат Зари, ако ги пуснат да си ходят. Тя е пленена, а Нези и останалите пирати се натоварват на лодки и изчезват в неизвестна посока.
18.19. Зари е окована и отведена на бойния кораб на атлантите. Там се оказва очи в очи именно с познатата от Битката край Ку, Нирамел Баварим ва-Лириниана, отдавна изоставената дъщеря на Ерил!
image

Зари V (част 1) (част 2) (част 3)

СЪДЪРЖАНИЕ

© Спасимир Радев


Тагове:   Атлантис,


Гласувай:
46



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 922553
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156