Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2018 14:24 - Ако шедьовърът на Хичкок "Птиците" бъде заснет днес и от друг режисьор...
Автор: konov Категория: Забавление   
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Винаги съм се чудил, как би изглеждал шедьовърът „Птиците“ на Алфред Хичкок, ако беше снимам в днешни дни и от друг режисьор. Затова реших да напиша следващите редове, които са само за целите на хумора и забавата и не ангажират никого с категорично мнение. Всеки един от тези режисьори обаче има свои неподражаем модел на работа или ако пишех за друга сфера, щях да го определя като „модус операнди“.

И така…

М. Найт Шаямалан

Силни звуци и крясъци ще се чуват извън къщата на главната героиня, но зрителят няма да бъде свидетел на самите нападения. Домакините ще научат какво евентуално се случва навън от случаен гост, който е потърсил закрила в дома им. Той ще им разкаже древната история за тайни същества, които могат да летят и веднъж на 324 години полудяват без конкретна причина. По стените на къщата ще се появяват странни дупки, сякаш от птици изкълвани, но зрителят отново няма да види самото нападение. Силен шум ще стряска зрителя, а внезапни сенки ще смразяват кръвта му. В края на филма, след  сто и двадесет минути мистерия, все пак ще стане ясно, че всъщност това е била силна градушка, с невиждани за последните 100 години размери. За другите явления във филма няма да има рационално обяснение.

Майкъл Бей

Едри като пеликани чайки летят като камикадзета срещу къщите в нападнатия квартал, повечето от тях се взривяват при разбиването си в домовете на хората.  Къщи горят, коли се взривяват, ударната вълна разрушава местна бензиностанция, което предизвиква  апокалипсис и гвардията е принудена да се намеси. Ще се появят и роботи от друга планета, които ще помогнат на хората да се избавят от тази напаст. Всичко ще бъде снимано поне с две камери IMAX.

Куентин Тарантино

Кръв се лее по улиците на град в Дивия запад.  Двукрако куче пролазва по прашен и неравен път между две разрушени къщи. Птица с жълт цвят полита над града и след това се спуска стремглаво надолу, след което се издига отново. При всяко издигане камерата показва как птицата с крило е разповила на две клет негодник с пожълтели зъби. Капки кръв ще  изцапат обектива на камерата. Следва втора птица, втори разполовен клетник, трета… Самият Тарантино ще бъде разполовен от птиците-самурай по-късно в лентата, като в това няма да има особена логика. Хората, измъчени и изнурени,  ще се съберат и ще решат, че е по-добре да бягат от този птичи ад, но тук ще се появи протагонистът. Самотен герой, който ще разкатае фамилията на подивелите птици с помощта на вълшебното средство – динамит и плесенясало просо. 

Уди Алън

Птиците със сигурност ще са пеперуди, вероятно лилави, но появата им ще случи към края на филма, където голата Скарлет Йохансон ще  разказва в леглото на своя любим, с когото се е събрала след куп непонятни за зрителя перипетии,  че винаги е харесвала пеперудите, но не и след като са станали агресивни. Сега вече ги обожава, ще сподели тя. Камерата се отдалечава, финален кадър на Айфеловата кула и кацнала на върха й чайка с червени очи. На площада долу се забелязва рехав протест за правата на сибирския кедровия бор. Финални надписи и екстра сцена, Скарлет Йохансон гали своята интимна татуировка лилава пеперуда. Весел кикот.

Дейвид Линч

Филмът ще започне с отрязано ухо, намерено от наркоман, които вижда в миналото след всяка свръхдоза. Ухо, изкълвано от птица, която може да е сова, но може и да не е. Повечето от героите във филма няма да са адекватни, но пък ще карат зрителя да съпреживява битието им. Историята е заплетена, но ще бъде разказана изцяло едва във втората част на филма, който ще излезе на екран  25 години по-късно.  Дори и тогава обаче зрителят, който все пак е устискал на тежестта на годините, няма да стане свидетел на птичите нападения, но пък ще бъде доволен от видяното във филма.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: konov
Категория: Поезия
Прочетен: 130154
Постинги: 112
Коментари: 22
Гласове: 109