Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2012 15:26 - ЗЕМЯТА - РАЗУМНО СЪЩЕСТВО
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 886 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 10.08.2012 15:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗЕМЯТА - РАЗУМНО СЪЩЕСТВО

През последните години броят на различните природни бедствия и катастрофи в света бързо се увеличава. Учените отдават почти всичко на глобалното затопляне. По отношение на наводнения и урагани, това вероятно е вярно. Но за земетресенията  и вулканичните изригвания е малко вероятно да се приложи тази теория... Каква е тяхната реална причина? Може би... това е планетата Земя...

 
Жива или не?

 

Каква е разликата между живия и неживия предмет? Липсата на реакция към външни дразнители. Може би е учудващо, но при това е абсолютно правилно определение, нашата планета е повече от жива. Много учени по целия свят приемат тази гледна точка. До същото заключение достигнал и екипа от учени от Центъра по инструментални наблюдения на околната среда и прогнозана на геофизична процеси, под ръководството на Игор Яницко.

 

Дълго време, специалисти наблюдават появата на различни големи аварии, бедствия, предизвикани от човека и природни бедствия. Оказва се, че те често са придружени с мощен разрушителен процес, който обхваща атмосферата, земната кора, хидросферата, както гравитационното и всички останали полета. И този катаклизъм засяга не само природните системи, но всичко създанено от технологичните достижения на човека. Разрушителна природна енергия е отговор на неблагоразумното човешко поведение. И природните бедствия не изглеждат случайни, а внимателно планирани. Но от кого?

 

Анализирайки безброй пожари и наводнения, земетресения и вулкани, учени установили: те често са предшествани от увеличение на отрицателни емоции сред големи маси от хора на определени места. Това логично поражда въпроса: дали всички природни бедствия са отговор на агресията на хората на Земята, нейните жители?

 

Така например, след кървавия конфликт в Нагорни Карабах през 1988 г. беше последван от ужасна земетресението в Армения, която срина от лицето на земята два града - Спитак и Ленинакан.

Избухването на въоръжена конфронтация с масови жертви сред сръбските и албански сепаратисти в Косово бе придружен от наводнения, заля Балканите в края на 90-те години на XX век.

Американската агресия в Ирак бе последвана от пожари в Калифорния и в Ню Орлеан.

 

Според Игор Яницко, много бедствия имат специална мисия: те настъпват с цел предотвратяване на бедствия от глобални размери, за да спрат хората и да намерят най-подходящия път за поравяне на грешката. Така, Яницко вярва се, че бедствието в Чернобил не е случайно, а провокирано от самата Земя. По този начин планетата принуждава почти насилствено  учените да се заемат с безопасността на ядрените съоражения и подсеща по свой начин за катастрофалните последици за човечеството при непредпазливо използване на подобни съоражения. Или по-точно: чрез Чернобил Земята ни предупреждава за едно евентуално бъдеще.

Планетата ни дава ясно да се разбере, че търпение й е към своя край и тя повече няма да позволи на безотговорното  човечество да я унищожава.

Учени са намерили потвърждение, че Земята реагира по свой начин на безумното човешко поведение. Неравномерното й дишане променя формата й. Спътниците на НАСА установиха увеличаване на земния радиус около 1 мм годишно. Дали това е причината поради която езерото Байкал мени бреговете си?

 

Разговор с планетата

 

За разумността на планетата може да се съди не само по крайните мерки, които тя прилага за да се съхрани. В началото на 1960 г. - те години група от учени начело с професор Георги Кузнецев провежда уникална научна програма, която доказва, че Земята е жив организъм и е напълно възможно общуване с нея. Участващите в експеримента отправяли молба към Земята. Тази молба на подсъзнателно ниво се предава на Земята и тогава започва истинският диалог между нея и човека. Без проблем планетата се отзовала на молбата да се промени температурата на въздуха, да се образува вятър или вълни или да се създават визуални образи на необичайни предмети като например НЛО и „снежен човек”.

 

„Земята е жив организъм, с ум по-силна от нашия.”

 

На пръв поглед това изглежда като фантастика. Но, както знаете, най-плодотворните, най-гениалните и революционни идеи в началото звучат невероятно. Да си припомним правилото на Нилс Бор за оценка на новите идеи: Пред нас е една безумна теория. Въпросът е дали е достатъчно безумна, за да е вярна.

Колкото и безумна да изглежда, предупреждението в думите на Игор Яницко са съвсем основателни: Време е вече да се разбере, че Земята - един жив организъм, с ум-силен от нашия. Тя дълго търпя насилие. И сега търпението й се изчерпа. Време е да се замислим за деянията на нашата технологична цивилизация, за да спестим въпроса на следващата: живял ли е някой преди нас на Земята?

Във всеки случай, крайно време е човечеството да осъзнае, че корените на неговите беди са в него самия. Кой причинява природните бедствия – глобалната затопляне или гнева на Земята? Това не е толкова важно. Важното е, че и глобалното затопляне и гнева на планетата предизвикваме ние – хората.

 Планетата е жива и вече има научни доказателства ...Тя е толкова важна колкото колкото ние сме важни за нашите клетки.
Ако нас ни няма няма ги и клетките и техния свят.Ако я няма планетата и нас ни няма и всичко живо в нея.Затова тя е на 1-во място.Скоро кога повече хора се събудят ще го разберат и тогава ще се грижим за планетата както за нашите деца.
Планетата общува с нас, чрез Природата и чрез нея наказва.И чрез нея ни е създала нас хората. Планетата се формира и развива и ние сме част от това. Даден ни е разум за да и помагаме. Нищо друго не е важно и всичките ви проблеми и парите и всичко е без смисъл.
Планетата ни се опитва да се свърже с нас но ние не и обръщаме внимание и дори я нараняваме. Замърсяваме природата, пробиваме плътта и. Замърсяваме кръвта и. Дори и много ни търпи.

"Земята – жив организъм с разум

• Последните научни изследвания потвърждават, че земята има своя анатомия, физиология, тя диша, чувства и съпреживява

Тепърва ще откриваме истината за нашата Майка – Земята. Най-пълно и всеобхватно тази истина се разкрива в древните писания, учения и легенди. Днес учените преоткриват тази истина, която не престава да ги изумява.

Интересът към тази тематика отначало поставя въпроси. Например, щом за един милион години е възникнал и се е развил човешкия разум, защо за няколко милиарда години да не е могъл да възникне и разумът на Земята? А действителният член на международната академия по информатика Юрий Андреев се пита: „Ами ако нашата Земя е жива, усещаща и реагираща на всичко, което става на нея, ако е организъм? Ами ако Космосът живее по закони, чиято целесъобразност без съмнение е неизмеримо по-висока от така наречените разумни хора, затънали в тресавището на потребителството?“

Проф. Владислав Луговенко, доктор на физико-математическите науки и водещ научен сътрудник в Института по земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните, е категоричен:

“Земята е жива в буквалния смисъл – тя диша, чувства, съпреживява...

Изяснено е, че нашата планета има различни енергийни мрежи. Те сякаш се “затварят” и “отварят” в зависимост от разположението на Луната и планетите, както и на други космически фактори. Този процес образно казано е наречен „дишане на Земята“.

Друга група учени естествоизпитатели след 30 години научни и експериментални изследвания са още по-категорични и твърдо заявяват: „Земята е жив организъм с анатомия, физиология и ...разум!“ Те решават пряко да се обърнат към нея чрез своето подсъзнание и да й зададат въпроси, за да се убедят дали изобщо е възможен подобен диалог. И Земята отново абсолютно доказва, че е разумна! Например изследователите я молят да предизвика суша или валежи в определени райони или да провокира определена група хора към дадени действия – и това е изпълнявано. Нещо повече, експериментаторите успяват да получат знания, които дотогава не са известни на човечеството, както и сведения за минали и бъдещи събития. Например е прието

сведение за рязко намаляване числеността на хората на Земята,

защото това, което те вършат с природата, е истинска война с майчиния организъм. Да не забравяме, че човечеството е само част от планетата и биологичното трябва да функционира по законите на живот на майчиния организъм. Земята точно съобщава къде и в каква последователност ще започне да намалява числеността на хората. Дори е публикувана карта, на която са посочени последиците от пълното разтопяване на ледниците и как ще бъдат засегнати всички крайбрежни страни, градове. А и какво е съвременното човечество на Земята, след като през цялата си история тя променя не по-малко от четири пъти почти напълно целия животински и растителен свят, за което се съди по палеонтологичните находки и различните вкаменелости. Нима катастрофалните цунами, наводнения, земетресения, циклони, урагани, пожари не са поредното предупреждение към човечеството, унищожаващо природата и себе си?

Докторът на геолого-минералогичните науки, проф. И. Яницки пише в книгата си „Физика и религия“: „Земята е жив и мислещ организъм, която ни търпи така, както ние търпим микробите , включително вредните, намирайки се в симбиоза с нас. И напомня, че търпението й едва ли е безгранично. И когато разрушаващото ни въздействие върху природата достигне предела, Земята ще вземе мерки така, както вече ги е вземала“.
Нека добавим, че не само нашата Майка ще вземе регулиращите мерки спрямо човечеството, но действено ще се намеси и Космическият Разум, за да си дойде всичко на мястото, предопределено от нашия Създател."

Пращайте любов към Планетата за да ви върне същото.
image


 
Послепис:
Копирам с малки съкращения текста като веднага искам да се дистанцирам от едно - от идеята за злонамереност в душата на Земята. Бог е дал различни същности на хората и на земята и не е възможно да общуваме с нея по тривиалния начин. Но общуването е реалност. Все пак нека да не приписваме на Земята човешки качества, тя не е създадена да планира убийства на хора. Ако някой се стреми да унищожи голям брой хора и да припише това на планетата ни трябва да знае, че извършва непростим грях. Земята е любимо дете на Бога, както и Човекът, който е създаден по Образ и Подобие Нему. Като образ и подобие човекът трябва да се постарае повече в стопанисването на планетата и в почистването на душата си, казано е - храм Божи!

Ела Хикари
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4670683
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796